Trabzon Akü Hurdası

Trabzon Akü Hurdası

Trabzon akü hurdası olarak tanımladığımız bu hurda tipi, elektrikli motor ile çalışan cihazlarda ve otomotiv sektöründe kullanılan akülerin, kullanım ömürlerini doldurmalarıyla oluşmaktadır. Firmamız ömürleri dolan akülere geri dönüşüm ile iş yapma potansiyeli kazandırmakta ve zararlı etkilerinden çevreyi korumaktadır.

“Akümülatör” kelimesinin kısaltılmış hali olan akünün belli bir kullanım ömrü bulunmaktadır. Ömrü bittikten sonra içinde bulunan kimyasalları çevreye yayarak canlıların ve doğanın sağlığını riske atmaktadır. Bu sebeple bu malzemelerin çöpe atılması uygun değildir. Firmamız bu anlamda eğitimli personelleri ile gereken özeni göstererek çalışmalarını hassasiyetle sürdürmektedir.

Kullanılmayan akü hurdalarınızı değerlendirmek ve çevre-toplum sağlığını korumak için firmamız ile iletişime geçebilirsiniz. 

FİYAT ALIMI İÇİN ARAYINIZ …

Akü – Akü Hurdası Nedir?

Elektrik enerjisini kimyasal enerjiye çevirip depo eden ve ihtiyaç duyulduğunda bu enerjiyi elektrik enerjisi olarak aktaran cihazlara “akü”(akümülatör) denir. Genellikle araçlarda kullanılan bu cihazlar, aracın elektrik ile çalışan tüm ekipmanlarının enerji ihtiyacını ve arabanın çalışmasını sağlar.

Uzun yıllar kullanılmış ve çeşitli tamir süreçlerinden geçmesine rağmen iş yapma özelliğini kaybeden aküler “hurda akü” grubuna girmektedir.

Trabzon Akü Hurdası Geri Dönüşüm Aşamaları

Hurda akü grubuna giren akülerin Trabzon akü hurdası geri dönüşüm firmamıza ulaşmasıyla dönüşüm süreci başlamış olur.

  1. Taşınan aküler ezici yardımıyla ezilerek küçük parçalara ayrılır.
  2. Asit, kurşun, metal ve plastikten oluşan parçalar içi su dolu bir kazan içerisine toplanır. Plastik parçalar su üzerine çıkar, kurşun ve metaller batar. Bu teknikle maddeler birbirinden ayrılmış olur.
  3. Plastik ve kurşun tekrar akü yapımında kullanılmak üzere başka bir alana alınır. Farklı aşamalardan geçerek geri dönüşümü yapılır.
  4. Akü içerisinde bulunan asitli su nötrleştirilir.
  5. Suyun içerisinde bulunan bazı metaller başka kimyasallar kullanılarak suyun dibine çöktürülür ve ayrıştırılır. Çamur haline gelen metaller kurutucuya verilir ve nemin alınması sağlanır.
  6. Daha önceden ayrıştırılan kurşun, metal karışımına eklendikten sonra yüksek ısıya tâbi tutulur.
  7. Kurşun eriyerek bu karışımdan ayrılır ve kalıplara dökülerek kullanıma hazır hale getirilir. Diğer metaller ise yüzeyde kaldığı için kolayca süzülürler.

Firmamız bu aşamalardan sonra tekrar akü yapımında kullanılacak malzemeleri hazır hale getirir.